Kalastus ja metsästys
Retkeily Suomessa

Kalastus ja metsästys

Kalastus ja metsästys ovat suosittua ajanvietettä ja erityisesti kalastusta harrastaa moni suomalainen, tai on ainakin kokeillut sitä joskus elämässään. Suomi on tunnetusti tuhansien järvien maa ja meillä on myös reilusti rantaviivaa merelle päin, joten kalastuspaikkoja löytyy reilusti.

Metsästys on hieman harvinaisempi harrastus, mutta kuitenkin hyvin suosittua sekin. Metsästys on ehkä hieman harvinaisempaa siihen vaadittavien lupien ja tarvikkeiden takia. Kalastuksesta on tässä mielessä tehty helpompaa.

Kalastus

Jokamiehenoikeuden puitteissa kalastus on sallittua onkien ja pilkkien lähes kaikissa Suomen vesistöissä. Muilla tavoin kalastaessa, kuten vaikka vapakalastuksessa, maksetaan kalastonhoitomaksu ja mahdollisesti kalastuslupa. Lisää tietoa kalastuksesta ja luvista saat Eräluvat.fi-sivustolta.

Onkiminen kesäisin ja pilkkiminen talvisin ovat mukavaa ajanvietettä kaiken ikäisille henkilöille ja sopivat myös erinomaaisesti koko perheen ajanvietteeksi.

Metsästys

Metsästys on hyvin perinteinen harrastus ja samalla se on hyvin tehokas liikunnan muoto, tuleehan metsästäessä liikuttua helposti useitakin kilometrejä metsässä. Metsästyksen harrastaminen ei ole aivan yhtä helppoa kuin kalastamisen ja suurena osana metsästystä ovat siihen kuuluvat luvanvaraiset välineet, eli aseet, sekä metsästyslupien ja metsästyskortin hankkiminen. Mikäli metsästys harrastuksena kiinnostaa, tarvitsee siihen hieman enemmän perehtyä, onhan kyseessä myös laji, jossa käsitellään aseita, joten turvallisuus ja vahinkojen estäminen ja ennakoiminen ovat myös tärkeitä osa-alueita. Lisätietoja metsästyksestä saat esimerkiksi Suomen riistakeskuksesta.