Retkikohteet Suomessa
Retkikohteet ja leirintäalueet

Retkikohteet Suomessa

Suomessa on lukuisia erilaisia retkikohteita jokaiseen tarpeeseen, olit sitten tekemässä päiväretkeä tai pidempää vaellusta. Kaikkia tarjolla olevia kohteita on mahdotonta tässä artikkelissa luetella, mutta olemme listanneet muutamia suosituimpia kohteita jokaiseen makuun.

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuisto sijaitsee Espoossa, vai muutamien kymmenien kilometrien päässä Helsingistä. Nuuksiossa on erilaisia reittejä ja laavupaikkoja, joissa voit grillata ja viettää aikaa. Nuuksiossa on myös esteettömiä reittejä, joilla on mahdollista liikkua myös pyörätuolilla. Nuuksion alueella voi majoittua joko telttaillen tai lähialueen mökeissä.

Himos

Himos on Jämsässä sijaitseva hiihtokeskus ja se on talvisin suosittu laskettelu- ja lautailupaikka. Himoksella on mahdollista harrastaa niin laskettelua, hiihtoa kuin muitakin talviurheilulajeja. Himoksella on tarjolla laaja valikoima mökkejä ja muuta majoitusta, sekä mahdollisuus telttailla kesäisin. Himoksella on paljon tekemistä myös kesäisin ja siellä järjestetään myös iso Himos-festivaali.

Merenkurkun saaristo

Merenkurkun saaristo on Pohjanmaalla sijaitseva Unescon maailmanperintökohde, joka tarjoaa upeat saaristomaisemat. Alueella on mahdollista tehdä päiväretkiä, pidempiä velluksia sekä majoittua joko telttaillen tai vuokratuvissa. Merenkurkun saaristoon tutustuu niin patikoiden kuin myös meloen, joka onkin saaristossa suosittu aktiviteetti.

Yhteenveto

Tässä siis muutama esimerkki erilaisista retkikohteista Suomessa. Tarjolla on kuitenkin hyvin laaja valikoima niin kansallispuistoja, hiihtokeskuksia, mökkeilyalueilta kuin leirintäalueitakin. Jokaisesta Suomen kunnasta löytyy paljon kohteita, joissa vierailla, niin luontokohteita kuin muitakin nähtävyyksiä.

Suomessa kiertäminen niin kaupungeissa kuin luontokohteissakin on todella helppoa ja löydät majoituksen helposti joka puolelta, oli toiveena sitten hotelli, mökki tai muunlainen majoitus.

Telttailu on aina helppoa lukuisten telttailualueiden vuoksi, sekä tietysti jokamiehenoikeutta hyväksi käyttäen luonnossa. Telttailu on edullista sekä antaa vapauden liikkua itse oman mielen mukaan missä vain ja siinä ajassa kuin itse haluaa.