Miksi Applen laitteet kannattaa ottaa mukaan myös retkelle?
Uncategorised

Miksi Applen laitteet kannattaa ottaa mukaan myös retkelle?

Monet jättävät tietoisesti kaikki elektroniset laitteet kotiin lähtiessään telttailemaan tai retkeilemään. Ja tämä päätös on tietysti kunnioitettava, sillä onhan yhtenä retkeilyn ja telttailun tärkeimmistä päämääristä juuri rentoutuminen ja ajan viettäminen luonnossa sekä arjen kiireistä ja stressistä irrottautuminen – ja usein juuri elektroniset laitteet toimivat monen arjessa osasyynä sille, miksi tunnemme olomme koko ajan niin väsyneiksi ja stressaantuneiksi.

3 hyvää syytä sille, miksi Applen laitteet kannattaa tällä kertaa ottaa mukaan retkelle

Juuri rentoutumisen ja rauhoittumisen takia monet retkeilijät jättävät mielellään elektroniset laitteet kotiin. Luonnon helmassa onkin mukavampi keskittyä vaikkapa nuotiossa tanssivat tulen rapinaan tai tuulen kohinaan.

Toisinaan elektronisista laitteista voi kuitenkin olla valtavasti hyötyä myös retkeilyn aikana. Kannattaakin pitää mielessä, että elektroniset laitteet helpottavat elämäämme tänä päivänä merkittävästi, joten sen vuoksi haluamme esitellä alla 3 hyvää syytä sille, miksi sinunkin kannattaisi ottaa Applen laitteet mukaan seuraavalle retkelle:

1. Tänä päivänä älylaitteet on mahdollista täyttää mitä mielenkiintoisemmilla ja hyödyllisimmillä sovelluksilla, joista monista on hyötyä myös retkeilyn ja telttailun aikana. Voit seurata sovellusten avulla helposti säätä, punkkitutkaa ja metsäpalovaroituksia tai tarkistaa nopeasti YouTuben kaltaisista suoratoistopalveluista, minne teltta kannattaa koota, miten kala kannattaa fileerata tai mitä sieniä voi syödä turvallisesti ilman ryöppäämistä.

2. Applen laitteista löytyy myös useita käteviä työkaluja, joiden avulla retkeily onnistuu entistä paremmin. Voit esimerkiksi testata retkellä puhelimeen asennettua kompassia, mitata järvestä ongitun saaliin viivottimella, tarkistaa, kuinka korkealla olet vedenpinnasta tai suunnistaa iltahämärässä puhelimen taskulampun avulla tarpeille metsään.

3. Applen puhelin toimii apuna myös hätätilanteessa. Joskus myös telttailun aikana voi sattua ja tapahtua, ja tällaisia tilanteita varten puhelin kannattaa pitää aina lähettyvillä. Kaikkialle puhelimen signaali ei välttämättä yllä, joten mukana kannattaa kantaa varmuuden vuoksi vaikkapa signaalin vahvistinta. Yleisesti ottaen lähes kaikkialta löytyy onneksi sen verran kenttää, että hätäpuhelun soittaminen onnistuu.

Muista luontoa myös valinnoissasi

Luontoa rakastava ihminen haluaa varmasti myös kunnioittaa sitä. Tästä syystä monet meistä ovat alkaneet tehdä tietoisesti parempia valintoja myös luonnon kannalta. Yksi huolestuttavimmista uusista trendeistä yhteiskunnassa onkin ollut viimeisten vuosien aikana juuri elektroniikkalaitteiden lyhyt käyttöikä sekä kiihtynyt kulutuskulttuuri, jossa kuluttajia lähes painostetaan vaihtamaan vielä täysin uusi ja toimiva laite vieläkin uudempaan laitteeseen, ja normaalia lyhyemmässä ajassa.

Jos edessä on puhelimen tai muun älylaitteen vaihto, voit tilata helposti käytetyt Applen laitteet uudenveroisena mresell.fi-verkkokaupasta. Kaikki verkkokaupan laitteet on testattu valtuutetun Apple-teknikon toimesta, jolloin voit olla varma siitä, että tuotteesi toimii odotetusti.

Lisäksi saat tuotteellesi vieläpä erillisen takuun, minkä ansiosta voit testata laitetta rauhassa niin kotona kuin retkellä. Sertifioitujen maksutapojen ja käyttöturvan ansiosta käytetyn Apple-laitteen ostaminen ei voisi käydä enää tätä turvallisemmin ja täysin ilman riskiä siitä, että maksaisit liikaa tuotteesta, joka ei todellisuudessa vastaa myyjän antamaan kuvaa.

Retkeily ja telttailu saavat stressitasot laskemaan kohisten

Luonnossa retkeily ja teltassa nukkuminen ovat monelle modernin ajan kiireiselle kaupunkilaiselle todellinen elämys – eikä syyttä, sillä luonnossa on oma magiansa, jota on vaikeaa löytää mistään muualta.

Itse asiassa luonnon ja sen rauhoittavan vaikutuksen yhteyttä on tutkittu laajasti myös tieteen näkökulmasta. Tutkimusten mukaan jo 15 minuutin kävely luonnossa auttaa laskemaan ihmisen stressihormonina tunnetun kortisolin tuotantoa. Tästä syystä metsässä liikkumista ja luonnon kanssa lähentymistä suositellaan myös monille stressistä, kroonisesta uupumuksesta ja jopa masennuksesta kärsiville ihmisille.