Haaveena matkailuauton osto? Muista vertailla lainoja!
Uncategorised

Haaveena matkailuauton osto? Muista vertailla lainoja!

Onko matkailuauton osto itänyt suunnitelmissasi jo pitkään? Matkailuauto on lähes jokaisen camping-elämää rakastavan ihmisen haave. Matkailuautolla kiertäminen kotimaassa ja Euroopassa on erittäin kätevää, sillä ratin takana kulkee mukana kaikki tarvittava aina makuupaikasta, keittiöön ja vessaan. Matkailuauton hankinta on kuitenkin suuri rahallinen investointi, osti sen sitten uutena tai käytettynä. Matkailuauton varustelusta riippuen budjetti alkaa usein vähintään kymppitonnista, eli kyseessä on summa, jota kaikilta ei aina löydy omasta takaa.

Mistä rahaa matkailuauton ostoa varten?

Tänä päivänä monet autoliikkeet tarjoavat matkailuautoja osamaksusopimuksella jopa täysin ilman käsirahaa. Jotkut osamaksusopimukset saattavat olla erittäin edullisia, mutta monet päätyvät ottamaan liian kalliin osamaksusopimuksen, sillä sopimusta tehtäessä huomiota kiinnitetään pelkästään lainan nimelliskorkoon.

Monet autoliikkeet mainostavatkin osamaksusopimuksissaan pelkkää nimelliskorkoa, joka ei ota huomioon muita lainaan liittyviä kuluja, kuten avausmaksua, joka saattaa olla useampi sata euroa. Lainan nimelliskorko voi esimerkiksi olla 4,99 prosenttia, mikä kuulostaa kaikinpuolin edulliselta korolta, mutta kun tähän päälle lisätään vielä muut lainakulut, todellinen vuosikorko voi nousta 15-20 prosenttiin, mikä merkitsee runsaasti ylimääräisiä kuluja erityisesti pitemmällä laina-ajalla.

Hae lainaa verkossa

Mikä tahansa autoliikkeen tarjoama osamaksusopimus ei välttämättä ole järkevä, vaan huomiota kannattaa aina kiinnittää osamaksusopimuksen kokonaiskuluihin. Autoliikkeen tarjoaman osamaksusopimuksen lisäksi rahoitusvaihtoehtoja kannattaa hakea rohkeasti myös muualta. Voit kysyä lainatarjousta niin omasta pankista kuin vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia Rahalaitos.fi-lainapalvelussa ilmaiseksi.

Lainan hakeminen verkossa onkin tänä päivänä suosittu tapa rahoittaa elämän pienempiä ja suurempia hankintoja. Monet verkossa toimivat pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat uusista asiakkaistaan ja ovat näin ollen valmiita tekemään parempia tarjouksia kuin kilpailijansa. Juuri vertailemalla lainatarjouksia toisiinsa voit selvittää, mistä saat kaikkein edullisinta lainaa matkailuautoa varten.

Rahalaitoksen vertailupalvelu vertailee jopa kymmenien reri lainantarjoajien joukosta parhaat lainatarjoukset omaan tarpeeseesi. Lainavertailussa otetaan huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut, joten lainan takaisinmaksun aikana ei synny ikäviä yllätyksiä. Voit myös kilpailuttaa lainat hyvissä ajoin ennen matkailuauton ostoa, sillä useammat tarjoukset ovat voimassa jopa viikon ajan, jolloin voit keskittyä rauhassa etsimään matkailuautoa ja tekemään sopivan kohteen löytämisen jälleen siitä heti tarjouksen.