Parhaat Pohjois-Suomen telttailukohteet perheen kanssa
Uncategorised

Parhaat Pohjois-Suomen telttailukohteet perheen kanssa

Sanan ”telttailu” kuuleminen saa edelleen monia kysymyksiä nousemaan mieleen. Saako teltassa nukutuksi? Entä tuleeko yöllä kylmä? Eikö telttailu ole vain hippien ja nuorison juttu? Totuus on kuitenkin täysin päinvastainen! Moni lähtee tänä päivänä telttailemaan ympäri Suomea ja jopa Eurooppaa tarkoituksenaan ensinnäkin yhdistyminen luonnon kanssa, mutta samalla myös rahan säästäminen. Telttailu onkin erinomainen vaihtoehto seikkailunhaluisille ihmisille silloin, kun hotellihuoneeseen tai mökkivuokraan ei haluta sijoittaa rahaa.

Telttailemaan voi lähteä niin kavereiden kuin perheenkin kanssa. Itse asiassa telttailusta löytyy paljon yhteisiä piirteitä suomalaisten suosiman kesämökkeilyn kanssa, sillä telttailuun kuuluu grillausta, luonnossa liikkumista, yhdessä oloa, uimista järvessä tai meressä sekä tietysti irtautumista arjesta. Aikuisiällä sisarusten, isän ja/tai äidin kanssa telttaileminen voi olla myös erinomainen tapa lähentyä perheenjäsenten kanssa aivan uudella tasolla. Vaikka isänpäivä yltääkin kauas pimeään talveen, voi esimerkiksi metsästystä tai kalastusta harrastavan isän viedä telttailemaan jo tänä kesänä etukäteen, tietysti muita hauskoja isänpäivälahjoja unohtamatta.

Parhaat Pohjois-Suomen telttailukohteet perheen kanssa

1. Oulujärven leirintäalueet

Oulujärven viisi tunnetuinta leirintäaluetta Mananmansalon portti, Lomakylä Kultahiekat, Caravan Ruununhelmi, Manamansalon leirintäalue ja Oulujärven lomakylä tarjoavat kaikki matkailijoilleen monipuoliset palvelut yöpymiseen sekä teltassa että matkailuautossa. WC- ja suihkutilojen lisäksi leirintäalueilta löytyvät puitteet myös ruoanlaittoon ja tulentekoon sekä aktiviteetteja monen kokoiselle matkailijalle aina vesitenniksestä rantalentopalloon. Kalastuslupia saa ostettua suoraan paikan päältä.

2. Syötteen leirintäalueet

Pudasjärven kunnassa sijaitseva laskettelukeskus Syöte palvelee talvikauden ulkopuolella niin telttailijoita kuin luontomatkailijoitakin. Syötteen monipuolisiin leirintäalueisiin kuuluvat muun muassa Pikku-Syöte, Syötekeskus ja Syöte Caravan. Luontopolut on merkattu selkeillä viitoituksilla, ja vaellusreittejä löytyy aina muutamista kilometreistä puolen päivän tai koko päivän retkiin. Matkan varrella telttailijat voivat nauttia upeiden Pohjois-Suomen metsämaisemien lisäksi hengähdystauosta polun varrelle rakennetussa kodassa, joka tarjoaa puitteet myös tulenteolle.

3. Ivalon leirintäalueet

Ivalon leirintäalueille Hietajoen leirintään ja Ivalo River Campingiin pääsee kätevästi matkustamaan Etelä-Suomestakin lentäen. Telttailun ja henkeäsalpaavien maisemien lisäksi heinäkuussa alueelle matkustavien kannattaa pysyä kuulolla vuosittain aina heinäkuun lopulla järjestettävistä Inariviikoista, jotka huipentuvat Ivalojoella kisattavaan WaterCross-kilpailuun.

4. Kittilän leirintäalueet

Kittilästä löytyy kolme erinomaista leirintäaluetta: Kittilän lomamökit, Levilehto Apartments ja Muumari Caravan. Suurin osa matkailijoista saapuu Kittilään matkailuautolla, mutta leirintäalueet tarjoavat täydelliset puitteet myös omalla autolla kulkeville telttailijoille. Leirintäpaikat sijaitsevat kävelymatkan päässä Levin keskustasta, jossa matkailija pääsee kätevästi suorittamaan esimerkiksi ruokaostoksiaan, jos omat eväät syystä tai toisesta unohtuivat kotiin.

5. Kuusamon leirintäalueet

Kuusamon parhaat leirintäalueet löytyvät Rukan hiihtokeskuksen lisäksi Iisakki Villagesta, Juumasta ja Matkajoki Campingista. Leirintäalueilla matkailijat voivat harrastaa monipuolisia luontoaktiviteetteja, sekä tietysti nauttia myös halutessaan Kuusamon ja Rukan ravintola- ja viihdetarjonnasta. Jos matkaan on lähdetty lasten kanssa, Kuusamon suurpetokeskus Vyöti- ja Juuso-karhuineen on myös ehdoton pysähdyspaikka. Myös aktiiviliikkujille Kuusamon leirintäalueet ovat erinomainen vaihtoehto, sillä perinteisen vaelluksen lisäksi leirintäalueet tarjoavat puitteet myös raftingille, pyöräilylle, melonnalle, koskenlaskulle ja ratsastukselle.

6. Utsjoen leirintäalueet

Suomen ja sekä koko Euroopan pohjoisin kunta Utsjoki tarjoaa upeiden pohjolan metsä- ja järvimaisemien lisäksi erinomaiset puitteet telttailuun ja leirintään, yksin tai yhdessä. Nuorgamin lomakeskuksessa ja Camping Lapinkylässä matkailija pääsee suoraan kosketukseen aidon saamelaiskulttuurin kanssa. Telttailun ja kulttuurimatkailun lisäksi matkailija voi osallistua mielenkiintoisille hevossafareille sekä kokeilla vähän erikoisempiakin lajeja, kuten lintubongausta ja kullanhuuhdontaa.