Vesistöissä liikkuminen
Retkeily Suomessa

Vesistöissä liikkuminen

Suomessa on yllin kyllin vesistöjä, niin järviä kuin meri-alueitakin ja mahdollisuudet erilaisiin aktiviteetteihin ovat laajat. Kalastaminen on tietysti yksi vesistöillä tapahtuvista aktiviteeteista, mutta on monia muitakin vaihtoehtoja vesillä viihtymiseen. Vaihtoehdoista löytyy esimerkiksi veneily, purjehdus, sukellus, melonta sekä suppailu, josta on tullut viime vuosina todella suosittua.

Veneily ja purjehdus

Veneily ja purjehdus ovat lähinnä merellä harrastettavia, mutta Suomesta löytyy kyllä tarpeeksi isoja järviä myös veneilyn harrastamiseen järvissäkin. Suomesta löytyy monia veneilyyn liittyviä tapahtumia sekä kaupunkien satamat ovat yleensä erittäin hyvin varustettuja. Mikäli et omista omaa venettä, on monilla kaupungeilla tarjota erilaisia risteilyjä sekä veneiden vuokrapalveluita.

Sukellus

Sukellus on vesistöissämme hieman harvinaisempi harrastus, mutta myös Suomesta löytyy niin järviä kuin Itämeri, joissa sukeltaminen on mahdollista. Niin kirkkaat järvet kuin myös lukuisat Itämeren hylyt tarjoavat mahdollisuuden erikoisiin ja upeisiin vedenalaisiin maisemiin. Sukeltamiseen tarvitaan varusteet sekä opastus tai suoritettu laitesukelluksen peruskurssi.

Melonta ja suppailu

Melonta ja suppailu ovat todella suosittuja harrastuksia kesäisin ja kumpaakin on mahdollista harrastaa niin järvissä kuin merelläkin. Monissa kaupungeissa on niin melonnan kuin suppailunkin vuokrauspalveluita sekä opastusta lajeihin.

Suomen kaunis saaristo sekä järvet tarjoavat siis paljon vaihtoehtoja harrastuksiin ja moni aktiviteetti on harrastettavissa ilman omia välineitä hyvien vuokrauspalveluiden avulla. Lisäksi esimerkiksi suppailun tai melonnan aloittaminen on helppoa myös kokemattomille vesillä liikkujille.