Varusteiden lainaaminen ja vuokraaminen
Varusteet retkeilyyn

Varusteiden lainaaminen ja vuokraaminen

Elämme maailmassa, jossa kulutamme enemmän kun tarpeeksi, toisin sanoen liikaa ja tuotamme jätettä uskomattoman määrän vuosittain. Vaeltaminen ja retkeily saa meidät arvostamaan puhdasta ja koskematonta luontoa, ja miettimään, mitä itse voi tehdä sen hyväksi, että Suomenkin luonto pysyisi mahdollisimman puhtaana. Ympäristöstä ja sen tulevaisuudesta huolehtiminen on meidän kaikkien asia ja voit vaikuttaa retkeillessäsi monella tavalla ainakin omaan toimintaasi luonnossa. Yksi tavoista, jolla voit vaikuttaa, on lainata, vuokrata tai ostaa käytettynä erilaisia varusteita retkeilyyn ja vaeltamiseen.

Lainaaminen

Lainaaminen on hyvä vaihtoehto mikäli jollakin tutullasi on varusteita, joita lainata, ja jos tarvitset varusteen käyttöön vain kertaluontoisesti. Sama pätee myös varusteiden vuokraamiseen. Jos tiedät, ettet tarvitse jotakin tarviketta uudestaan tai jos et ole varma, tarvitsetko sitä jatkossa varmasti, on turha käyttää luonnonvaroja tai rahoja tuotteeseen, joka jää yhden käytön jälkeen kaapin perälle käyttämättömänä.

Käytettynä ostaminen

Mikäli tiedät, että tarvitset jatkossa varrmasti tiettyjä varusteita, voi yksi vaihtoehto niiden hankkimiseen olla ostaa ne käytettynä. Usein varsinkin vaellus- ja retkeilyvarusteita on saatavilla hurjat määrät hyväkuntoisina ja vain muutamaan kertaan käytettynä, sillä moni esimerkiksi vaellusta harrastava hankkii jatkuvasti uusia päivitettyjä varusteita. Netistä löytyy monia paikkoja, joissa myydään käytettyjä varusteita, ja suosittelemme etsimään ensin näistä paikoista, varsinkin jos mielessä on jokin tietyn merkkinen tuote, voi sen tällöin löytää todella edullisesti ja hyväkuntoisena käytettynäkin.

Korjaaminen

Monesti myös olemassa olevien mutta rikkinäisten varusteiden korjaaminen on käypä vaihtoehto, jos ne ovat järkevästi korjattavissa. Jos omat taidot eivät riitä jonkin varusteen korjaamiseen, voi kääntyä joko käsistään kätevän tutun puoleen tai viedä varusteen suutarille korjattavaksi.

Kierrätys

Varusteistaan kannattaa pitää huolta ja laittaa kierrätykseen tai myyntiin kaikki ne varusteet, joita ei itse tarvitse. Jos et itse halua myydä varusteita, voi ne myös lahjoittaa eteenpäin joko niitä tarvitseville tai jollekin, joka voi myydä tai vuokrata ne eteenpäin. Netistä löydät reilusti tietoa ja sivustoja, joilta saat vinkkejä ekologisempaan varusteiden hankintaan. Suosittelemme siis tutustumaan näihin palveluihin ja sivustoihin.